Здравейте! Bonjour! Ciao!

Децата на света

Отбелязването на културното многообразие и различния произход на децата е важна част от интернационалния характер на ЛайтХаус. В партньорство с родителите, ние организираме различни инициативи и представяме националностите на децата, които се обучават при нас. Дейностите включват презентации „Моята родна страна“, изложба на национални носии, снимки на произведения на изкуството, биографии на известни исторически личности и популярни рецепти от националната кухня.

Поезия и пеене

Празненства

Ние използваме всяка възможност за развитие на артистичните умения и таланти на децата. Насърчаваме индивидуалните и групови изпълнения като средство за изграждане на самочувствието и увереността на всяко дете. Заучаването и изпълнението на стихотворение или песен пред публика са особено полезен способ за затвърждаване владеенето на чуждия език, отработване на произношението и преодоляване на дискомфорта при представяне пред хора. Сезонните празненства около Коледа, Деня на майката или Свети Валентин разнообразяват рутинния ритъм на учебната година и са любими моменти за децата и техните родители.

Зимна презентация

Коледна програма

Отбелязването на този празничен сезон с песни, сценки, стихотворения и танци е най-вълнуващото и очаквано събитие в ЛайтХаус. Сценичните изпълнения въвеждат децата в необятния свят на сценичните изкуства, като същевременно изграждат техните умения да запаметяват фрази и цели текстове на английски език.

В планините

Ски училище

Ски училището е едно прекрасно преживяване за децата – на чист въздух, сред снежните писти на планината. Освен че децата се учат как да карат ски, в тях се възпитава и любов към природата и зимните спортове на открито. Обучението се провежда на Витоша от професионални треньори в продължение на цяла седмица и завършва с награждаване на ски пистата. Традиционно това събитие се подкрепя и организира с помощта на родители-доброволци.

Приказки и цветове

Парад на костюмите

Ежегодният парад е вълнуващо и забавно събитие, по време на което децата се обличат с костюми или маски и се преобразяват като приказни герои, любими животни, магьосници, феи и много други. С музика, игри и награди, парадът на костюмите е забавен и празничен начин децата да изразят своята креативност и въображение. Това празнично събитие подпомага социализацията и изграждането на единна детска общност, създавайки незабравими спомени.

Малки изследователи

Екскурзии

Ученето извън познатата ежедневна обстановка предизвиква у децата нови вълнуващи преживявания от реалния живот, подхранва тяхната естествена любознателност и затвърждава придобитите в учебна среда знания. Екскурзиите разнообразяват децата, изграждат тяхната обща култура и обогатяват тяхното обучение. В ЛайтХаус всяка учебна година се разработва актуален събитиен календар и се планират посещения на природни забележителности, музеи, куклен театър, музикални и танцови представления.